Επίσκεψη σε Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και φάρμα αλόγων (ΣΤ τάξη)

  Την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, η ΣΤ τάξη του Σχολείου μας επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και τη φάρμα αλόγων στο Κρανίδι.

  Η χαρά μας από το πρωί ήταν απερίγραπτη, αφού ήταν η πρώτη μας εκδρομή για τη φετινή χρονιά. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο, το οποίο μας περίμενε καρτερικά έξω από το Σχολείο.IMG_20181117_100236

   Πρώτη μας στάση η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου. Βέβαια κουραστήκαμε λίγο, γιατί χρειάστηκε να περπατήσουμε μία μικρή ανηφόρα, αλλά είμαστε συνηθισμένοι στις μικρές δυσκολίες της ζωής μας. Εκεί μας περίμενε η βιβλιοθηκονόμος και υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, κυρία Αξαρλή Δήμητρα. Μας ξενάγησε στους χώρους της, ομολογουμένως, πολύ όμορφης και καλά οργανωμένης Βιβλιοθήκης κι ύστερα μας εξήγησε  τον τρόπο λειτουργίας της αλλά και τα απαραίτητα στάδια που χρειάζονται, για να μετουσιωθεί μία ιδέα σε βιβλίο και να φθάσει στα χέρια μας.  Χωριστήκαμε σε ομάδες και προσπαθήσαμε να βρούμε τα συστατικά στοιχεία των βιβλίων, το οποίο πετύχαμε με απόλυτη επιτυχία.

IMG_20181117_100900

IMG_20181031_094732

IMG_20181031_094723

IMG_20181117_100945  Αφού ευχαριστήσαμε την κα Αξαρλή, ξεκουραστήκαμε στο γειτονικό παρκάκι και φάγαμε το δεκατιανό μας. Ευτυχώς που οι ανηφόρες στην επιστροφή γίνονται κατηφόρες και δεν δυσκολευτήκαμε να φθάσουμε γρήγορα στο λεωφορείο, το οποίο μας μετέφερε μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω, στον δεύτερο προορισμό μας.

  Στην είσοδο μας περίμενε ο κύριος Δημήτρης κι η σύζυγός του, οι υπεύθυνοι της φάρμας. Ο κύριος Δημήτρης μας ξενάγησε στους στάβλους των αλόγων της φάρμας, μας μίλησε για τα άλογα και μας έλυσε όσες απορίες είχαμε για τον τρόπο ζωής και φροντίδας τους.

  Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η βόλτα με τα άλογα! Καθένας από εμάς είχε την ευκαιρία να ιππεύσει ένα άλογο και να διανύσει μία μικρή απόσταση μέσα στη φάρμα.Ιδού και μερικά αποδεικτικά στοιχεία…

  Όμως, όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος κι έφθασε δυστυχώς κι η ώρα της επιστροφής. Χαιρετήσαμε τον κύριο Δημήτρη και τη σύζυγο του και ανεβήκαμε στο λεωφορείο, για να επιστρέψουμε στη βάση μας.  Η αλήθεια είναι ότι καθυστερήσαμε λίγο στην επιστροφή κι αναγκάσαμε τους γονείς μας να μας περιμένουν λίγο παραπάνω από το κανονικό. Ελπίζουμε όμως στην κατανόησή τους και τους ζητάμε συγγνώμη γι΄αυτή τη μικρή καθυστέρηση.

Follow by Email