Κατηγορία: Επισκέψεις

Ευχαριστήριο

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους κατοίκους της Ερμιόνης, Θερμησίας και Ηλιοκάστρου που ..

Εκκλησιασμός για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 και παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών, μαθητές και εκπαιδευτικοί εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Επίσκεψη της Ε΄τάξης στη Χριστιανική Αδελφότητα “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”

Οι μαθητές της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης επισκεφτήκαμε τη Χριστιανική Αδελφότητα “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”. Μας υποδέχτηκαν οι κυρίες Μαντίκα Καισαρέα, Ελένη Δημαράκη και Μαργαρίτα Αγγελή.

Επίσκεψη σε ελαιοτριβείο και τυποποιητήριο ελαιολάδου

“Οι κορμοί των δέντρων είναι βασανισμένοι από μια αγωνιώδη προσπάθεια. Συστρέφονται, γονατίζουν να προσευχηθούν, υψώνουν σκληρά μπράτσα, μέλη τυραγνισμένα από την κίνηση, όλο αγκώνες και γόνατα. Οι στριφτές ρίζες βυζαίνουν από την καρδιά της γης το χρυσό λάδι, για το καντήλι των Αγίων και για τη σαλάτα του φτωχού”.

Απόσπασμα από κείμενο του Στατή Μυριβίλη

Πραγματοποίηση Προγράμματος Ε.Μ.Ε.

Τη Δευτέρα, 26/11/2018, η ΣΤ τάξη του Σχολείου μας παρακολούθησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδας με τίτλο ” Η άλωση του Παλαμηδίου και η συμβολή του Σταμάτη Αδρ. Μήτσα ” από την κυρία Βιβή Σκούρτη. Αν και ……

Επίσκεψη σε Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και φάρμα αλόγων (ΣΤ τάξη)

Την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, η ΣΤ τάξη του Σχολείου μας επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και τη φάρμα αλόγων στο Κρανίδι.

Η χαρά μας από το πρωί ήταν απερίγραπτη, αφού ήταν η πρώτη μας εκδρομή για τη φετινή χρονιά. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο, το οποίο μας περίμενε καρτερικά έξω από το Σχολείο…