Αναδοχή παιδιού με το πρόγραμμα της ActionAid

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, με την οικονομική συνεισφορά μαθητών και εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο η πρώτη 6μηνη συνδρομή του σχολείου μας (150€) για την αναδοχή της μικρής Srey Vee από την Καμπότζη, για την οποία και λάβαμε τον πρώτο φάκελο με πληροφορίες για το παιδί και την κοινότητα που ζει.

Από την επαφή μας με την ActionAid  και τη μελέτη του φακέλου που μας έστειλε για το θέμα της αναδοχής θα θέλαμε να σας θέσουμε υπόψη τα εξής:

  1. Τα παιδιά επιλέγονται από την ίδια την κοινότητα και με την συγκατάθεση των γονιών τους. Κριτήριο για την επιλογή των κοινοτήτων είναι το μέγεθος της φτώχειας.
  2. Ανάδοχος παιδιού δεν σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη του παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων στην περιοχή που ζει, έτσι ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.
  3. Με την αναδοχή δημιουργείται προσωπική σχέση με το παιδί που στηρίζουμε.  Δυο  φορές το χρόνο θα παίρνουμε μήνυμά  του (φωτογραφίες, μικρά κείμενα, ζωγραφιές κ. ά), αλλά και  εμείς θα μπορούμε να του στέλνουμε ανάλογα.
  4. Θα έχουμε ενημέρωση 2 φορές το χρόνο για την πρόοδο των προγραμμάτων στην κοινότητα και τη χώρα που ζει το παιδί.
  5. Το 80% των χρημάτων διατίθενται στα προγράμματα ανάπτυξης και το 20% στα λειτουργικά έξοδα της ActionAid. 

Follow by Email