Εορτή του Σχολείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 «… Και στην άλλη άκρη η Ελλάδα, ένας τόπος χωρίς  πλούτη, με το φτωχό, τον ανθρώπινο, τον υπερήφανο λαό της, περιμένοντας να ηχήσουν και γι΄αυτήν οι σάλπιγγες ενός πολέμου με πολλά εκατομμύρια εχθρούς, με δισεκατομμύρια τόνους σίδερο, δουλεμένα στα εργοστάσια του θανάτου για την καταστροφή ψυχών και σωμάτων. Και η Ελλάδα πολέμησε, ο Ελληνικός λαός πολέμησε, γιατί ένιωθε πως το κρίμα που θα ΄πεφτε πάνω του, αν δεν πολεμούσε, θα ήταν ασήκωτο. Θα μπορούσε να καταποντίσει για πάντα, όχι την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την οικουμένη.»

                                                                                                                                                                                                           Απόσπασμα από κείμενο του Γ. Σεφέρη

 

Την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Γονείς, μαθητές και  εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο προκειμένου να απολαύσουν την εορτή, η οποία διοργανώθηκε από την  Γ΄ τάξη του Δημοτικού μας Σχολείου, και να αποδώσουν την ανάλογη τιμή στους αγωνιστές του 40, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

 Στην αρχή της εκδήλωσης παραδόθηκε η σημαία του Σχολείου στους σημαιοφόρους και παραστάτες της ΣΤ τάξης, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο μας στις επίσημες εκδηλώσεις.

 Η εορτή περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα και ποιήματα, σχετικά με το πώς αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός την εισβολή, και πλαισιωνόταν  πολύ όμορφα μουσικά!

Η συγκινητική αυτή εκδήλωση έλαβε τέλος με τον Εθνικό Ύμνο.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίες έλαβαν μέρος καθώς και τους δασκάλους Κουκουμάτη Κατερίνα, Κώνστα Χαράλαμπο, Μαρνιέρου Χριστίνα,  Μάνο Βασίλειο για την πολύ ωραία γιορτή που ετοίμασαν!

Follow by Email