Εορτή του Σχολείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«… Και στην άλλη άκρη η Ελλάδα, ένας τόπος χωρίς  πλούτη, με το φτωχό, τον ανθρώπινο, τον υπερήφανο λαό της, περιμένοντας να ηχήσουν και γι΄αυτήν οι σάλπιγγες ενός πολέμου με πολλά εκατομμύρια εχθρούς, με δισεκατομμύρια τόνους σίδερο, δουλεμένα στα εργοστάσια του θανάτου για την καταστροφή ψυχών και σωμάτων. Και η Ελλάδα πολέμησε, ο Ελληνικός λαός πολέμησε, γιατί ένιωθε πως το κρίμα που θα ΄πεφτε πάνω του, αν δεν πολεμούσε, θα ήταν ασήκωτο. Θα μπορούσε να καταποντίσει για πάντα, όχι την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την οικουμένη.»

                                                                                                                                                                        Απόσπασμα από κείμενο του Γ. Σεφέρη

 Την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγ. Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Γονείς μαθητές κι  εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο στις 9:45 προκειμένου να απολαύσουν την εορτή, η οποία διοργανώθηκε από τις Γ΄ και Δ΄τάξεις του Δημοτικού μας Σχολείου, και να αποδώσουν την ανάλογη τιμή στους αγωνιστές του 40, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

 Στην αρχή της εκδήλωσης παραδόθηκε η σημαία του Σχολείου στους σημαιοφόρους και παραστάτες της ΣΤ τάξης, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο μας στις επίσημες εκδηλώσεις.

 28oktobri1

 

 

 Η εορτή περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα  και ποιήματα σχετικά με το πώς αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός την εισβολή από την Δ΄ τάξη, ενώ την εκδήλωση πλαισίωνε μουσικά η Γ΄ τάξη.

 Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι ” Μελαχρινός Ναπολιτάνος” από τη Γ΄ τάξη.

 Η συγκινητική αυτή εκδήλωση έλαβε τέλος με τον εθνικό ύμνο. Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίες έλαβαν μέρος καθώς και τις δασκάλες τους Ντάκου Μαρία, Μέλλου Βασιλική, Βλάση Ελένη και Παπαδημητρίου Μαρία για την πολύ ωραία γιορτή που ετοίμασαν.

Follow by Email