Οδηγίες για την εισαγωγή στην Πλατφόρμα eclass

Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας επέλεξε την πλατφόρμα eclass. Επομένως, για να γίνει η ενεργοποίηση των λογαριασμών σας σε αυτή την πλατφόρμα ασύγχρονής εκπαίδευσης θα πρέπει να ακολουθηθούν τα εξής βήματα.

1. Υποχρεωτικό βήμα για όλους τους μαθητές.

Προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι λογαριασμοί θα πρέπει να εισέλθετε στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του ΠΣΔ έστω μία φορά. Χωρίς αυτό το βήμα δεν μπορούμε να πάμε στο επόμενο.

Επομένως μπείτε στην πλατφόρμα   https://eclass.sch.gr/   και θα βρεθείτε σε αυτή την εικόνα. Πατήστε εκεί που δείχνει το βελάκι.1

Θα βρεθείτε στην πιο κάτω θέση, όπου εισάγετε το ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ και ΚΩΔΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ που πήρατε από το ΠΣΔ.

2

Θα βρεθείτε στην παρακάτω θέση

3

2. Η διαδικασία που ακολουθείται από αυτό το σημείο για να γίνει η εγγραφή στα μαθήματα μπορεί να γίνει από εσάς αλλά και κατευθείαν  από τους εκπαιδευτικούς. 

Για να εγγράψετε εσείς τα παιδιά από το πράσινο κουτάκι, θα κάνετε την εγγραφή στα μαθήματα από το κουμπί  της πάνω θέσης.4

Ακολουθήστε τους συνδέσμους μέχρι να φθάσετε στα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης. Η θέση θα είναι περίπου  η παρακάτω. Πατήστε πάνω σε κάθε μάθημα ξεχωριστά, για να εγγραφείτε στα μαθήματα των εκπαιδευτικών σας.

5

Αφού πατήσετε πάνω σε κάθε μάθημα, θα σας ζητηθεί να κάνετε αίτηση εγγραφής στο μάθημα δηλαδή η παρακάτω εικόνα. Για να γίνει δεκτή η αίτηση, θα πρέπει να γράψετε κάτι

στο κενό χώρο και να πατήσετε ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ.

 6

3. Ταυτόγχρονα με την δική σας προσπάθεια εγγραφής στα μαθήματα, οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μπορούν να εγγράψουν κι αυτοί τους μαθητές στα μαθήματά τους, εφόσον οι μαθητές έχουν μπει (κάνει είσοδο) έστω και μία φορά στην πλατφόρμα eclass.

Follow by Email