Επίσκεψη Γ΄ τάξης στο Ναύπλιο (photos + video)

 Την Παρασκευή, 13/12/2019, η Γ΄ τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα στον πολιτιστικό πολυχώρο Φουγάρο.

   Ήμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι΄αυτήν την εκδρομή, μιας και ήταν η πρώτη μας εκτός Ερμιόνης για το σχολικό έτος 2019 -2020. Μάλιστα, για μερικούς από εμάς ήταν και το πρώτο μας ταξίδι με το λεωφορείο, οπότε καταλαβαίνετε ότι ζαλιστήκαμε αρκετά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

   Ξεκινήσαμε νωρίς, ώστε να προλάβουμε την πραγματοποίηση των δύο προγραμμάτων που είχαμε προγραμματίσει. Φτάσαμε στην ώρα μας  στο Φουγάρο, όπου καλωσοριστήκαμε με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Φάγαμε το δεκατιανό μας και στη συνέχεια χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, για να ξεκινήσουμε παράλληλα τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα.

  Στο 1ο πρόγραμμα με τίτλο ” Ο γρίφος του Παλαμηδή και ο  Τρωικός πόλεμος” μάθαμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τον Τρωικό πόλεμο, τους ήρωές του καθώς και για τον Παλαμήδη. Αλήθεια, το ξέρατε ότι το Παλαμήδι πήρε το όνομά του από αυτόν τον τρωικό ήρωα; Βέβαια, στην συνέχεια έπρεπε να λύσουμε τον γρίφο του Παλαμήδη, περιπλανώμενοι μέσα στο χώρο της Βιβλιοθήκης και ψάχνοντας στοιχεία μέσα στα βιβλία, κάτω από τα φωτιστικά, πίσω από τραπέζια, πάνω από τα φιστίκια… Αα… ρωτήσαμε και τον Ρεμπραντ. Τελικά λύσαμε τον γρίφο – με λίγη δυσκολία ομολογουμένως – αλλά δε σας τον λέμε. Θα σας δώσουμε, πάντως, κι εμείς μερικά στοιχεία με τη βοήθεια των παρακάτω φωτογραφιών.

   Το 2ο πρόγραμμα  ονομαζόταν ” Βαθιά γαλάζια ένταση ”  και κυριαρχούσε το μπλε χρώμα. Ξεναγηθήκαμε στην αντίστοιχη έκθεση του χώρου, όπου αφεθήκαμε να γνωρίσουμε τα εκθέματα μέσα από τη φαντασία μας, μακριά και πέρα από τη λογική, και να εκφράσουμε την πλημμυρίδα των συναισθημάτων που μας προξενούσαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν βιωματικά παιχνίδια. Ένα από τα  θεατρικά παιχνίδια που μας άρεσε αρκετά μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες αλλά και βίντεο:

 

  Κουρασμένοι αλλά και χαρούμενοι από την πρώτη μας φετινή εκδρομή, επιστρέψαμε στο Σχολείο λίγο πιο αργά από ότι αναμενόταν, κοινώς στήσαμε τους αγαπημένους μας γονείς, και γι΄ αυτόν τον λόγο τους ζητάμε μία μεγάλη συγγνώμη.

  Ήδη ετοιμαζόμαστε για την επόμενή μας εκδρομή!!!

Follow by Email