Επίσκεψη της Ε΄τάξης του Δημοτικού σχολείου Ερμιόνης στην Ογκολογική μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- «Ελπίδα»

 

Η Ε΄τάξη του Δημοτικού σχολείου Ερμιόνης επισκέφτηκε την Ογκολογική μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- «Ελπίδα» την Τρίτη 4 Ιουνίου.

Μας υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας, τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και  ο γνωστός καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης, «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα 2019-2021». Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη  στην ομιλία της τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει η επίσκεψη  μαθητών με κοινωνικές ευαισθησίες που τους αγγίζει η προσπάθεια και το έργο της «Ελπίδας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις όμορφες στιγμές των παιδικών της χρόνων στο Δημοτικό Σχολείο της Ερμιόνης, στους αγαπημένους και δημιουργικούς δασκάλους του που θεωρούσαν τη μάθηση ενεργοποίηση και συμμετοχή και επεσήμανε το ρόλο του εκπαιδευτικού στην κοινωνία και της μητέρας στην οικογένεια.

Στην αντιφώνηση εκ μέρους των εκπαιδευτικών και μαθητών, ο Υποδιευθυντής του Σχολείου κ. Κρητσωτάκης Ιωάννης, συνεχάρη την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το θεάρεστο έργο που επιτελεί με κέντρο το παιδί και συνάμα την ευχαρίστησε για την πολύτιμη και πολύπλευρη προσφορά της στην εκπαιδευτική κοινότητα της γενέτειράς της πόλης, την Ερμιόνη.

  Μετά τo ζεστό αγκάλιασμα της κ. Βαρδινογιάννη οι μαθητές της Ε΄τάξης προσέφεραν ένα αναπηρικό καροτσάκι το οποίο είχαν αποκτήσει από τη δράση της ανακύκλωσης στο σχολείο. Στη συνέχεια η δασκάλα κ. Σκούρτη Παρασκευή  παρουσίασε την ανάλυση του πίνακα ζωγραφικής και το παραμύθι που έφτιαξαν τα παιδιά και χάρισαν στην κ. Βαρδινογιάννη με θέμα αλληγορικό.  Η δημιουργία των παιδιών είχε θέμα την αγάπη και την   αλληλεγγύη δύο δέντρων, ενός πονεμένου και σκοτεινού δέντρου με ένα χαρούμενο  και φωτεινό.

  Kατόπιν τα παιδιά τραγούδησαν το  μουσικό κομμάτι <<Όπου υπάρχει αγάπη>>. Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη απένειμε Τιμητική Πλακέτα στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης, αναμνηστική πλακέτα για την Ε΄τάξη και στους μαθητές Τιμητικά Μετάλλια του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Η επίσκεψη έκλεισε με πολλή αγάπη και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη που γέμισε την καρδιά μας με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για το έργο που προσφέρει η κ. Βαρδινογιάννη με γενναιοδωρία, ελπίδα και αγάπη!

Ευχαριστούμε την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη!

 

Οι μαθητές της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

και οι δάσκαλοί τους

Κρητσωτάκης Ιωάννης

Σκούρτη Παρασκευή

Κατσανάκη Ευγενία (καθηγήτρια Μουσικής)

Τσιώτας Νίκος (καθηγητής Εικαστικών)

 

«Φωτεινό και σκοτεινό δέντρο»

Όπως κάθε έργο τέχνης δεν είναι άψυχο αντικείμενο, μας υποβάλλει σε διαφυγές μυστηριώδεις, κρύβει δύναμη και μπορεί να μιλήσει, έτσι και ο πίνακας που φιλοτέχνησαν οι μαθητές της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης με τίτλο «Φωτεινό και σκοτεινό δέντρο» μας ανοίγει προοπτικές να καταλάβουμε την προσπάθεια να απαλυνθεί ο πόνος και η αρρώστια.

 

     «Φωτεινό και σκοτεινό δέντρο»

     Μια αχτιδούλα φτερούγισε και κοντοστάθηκε στο κάλεσμα του πονεμένου δέντρου…

  -«Έλα κατέβα λίγο και στο δικό μου κόσμο. Εδώ είναι κρύο και σκοτεινιά, ούτε φως, ούτε παραμύθια…»

  Τρύπωσε στα φυλλώματα του και άκουσε τη λύπη στα βάθη της μικρής καρδιάς του.

    Γρήγορα και άλλες ολόχρυσες ηλιαχτίδες αποκρίθηκαν από το διπλανό φωτεινό  και χαρούμενο δέντρο. Το αγκάλιασαν τρυφερά με απαλά   χάδια, ζεσταίνοντάς το και του ψιθύρισαν: «Δεν είσαι μόνο. Η χειρότερη  λύπη είναι να σου λείπει η αληθινή φιλία…»

(Πίνακας από τους μαθητές της Ε΄ τάξης

του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης)

 

 

 

 

PAN_0359IMG_20190615_090703

 

 

Follow by Email