“Ρωμαϊκά και Βυζαντινά μνημεία της περιοχής μας” στο ΙΛΜΕ

Την Παρασκευή, 6/5/2022, η Ε τάξη του Σχολείου μας επισκέφθηκε το ΙΛΜΕ, στα πλαίσια εκπόνησης ενός προγράμματος με τίτλο: ” Ρωμαϊκά και Βυζαντινά μνημεία της περιοχής μας “.

Όμως, η πρώτη μας στάση ήταν στο Λιμεναρχείο της Ερμιόνης, όπου μας περίμενε η κ. Ηρα Φραγκούλη, άριστη γνώστης της τοπικής μας ιστορίας. Έξω από το Λιμεναρχείο υπάρχει τμήμα μίας ρωμαϊκής σαρκοφάγου, εγκαταλελειμμένη εδώ και πολλά χρόνια.

Αφού συζητήσαμε και πληροφορηθήκαμε για την ιστορία της σαρκοφάγου, προχωρήσαμε προς το κτήριο του ΙΛΜΕ.

Να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο κτήριο έχει μεγάλη ιστορική αξία, διότι σ’ αυτό συγκεντρώθηκαν οι πληρεξούσιοι των Ελλήνων στις 18 Ιανουαρίου 1827 για να συνεχίσουν τις εργασίες της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης, η οποία είχε ξεκινήσει στην Επίδαυρο και διεκόπη αιφνιδίως λόγω της πτώσης του Μεσολογγίου (11/4/1826).

Στο ΙΛΜΕ μας περίμενε η πρόεδρός του, η κ. Τίνα Αντωνοπούλου. Αφού μας καλωσόρισε, ανεβήκαμε στον 2ο όροφο όπου οι κ. Ήρα και Τίνα μάς έκαναν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με τα ρωμαϊκά και βυζαντινά μνημεία της περιοχής μας, την ακριβή τοποθεσία τους, τη χρησιμότητά τους, αλλά και τις πιθανές δυνατότητες ανάδειξής τους.

Στο τέλος του εργαστηρίου, κατεβήκαμε στο ισόγειο, όπου συναντήσαμε την κ. Κατερίνα Σκούρτη. Η κ. Σκούρτη μάς βοήθησε να αποτυπώσουμε σε χαρτί μερικά από τα ρωμαϊκά και βυζαντινά έργα, τα οποία κοσμούν διάφορα μέρη της Ερμιόνης.

Απολαύστε μερικές από τις δημιουργίες μας:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Ήρα Φραγκούλη για την παρουσίαση του προγράμματος, την κ. Κατερίνα Σκούρτη για τη βοήθειά της στο δημιουργικό και καλλιτεχνικό κομμάτι του προγράμματος και την κ. Τίνα Αντωνοπούλου για την ζεστή φιλοξενία στο ΙΛΜΕ.

Follow by Email